Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 28 dec 2015 / 10:00 uur

Het is bewezen: een vrouwenleven is écht duurder

Het leven is voor vrouwen écht veel duurder dan voor mannen. Dat blijkt uit een onderzoek in New York, naar de prijzen die mannen en vrouwen betalen voor vergelijkbare producten.

Een groep onderzoekers in The Big Apple geeft een minutieuze opsomming van alle kosten die een vrouw in haar leven maakt, verdeeld over 800 dagelijks te gebruiken producten zoals kleding en verzorgingsproducten.

Speelgoed

Wat blijkt? In 42 procent van de gevallen betaalt een vrouw meer voor een product dan de man voor een soortgelijk product. Het grootste verschil zit hem in de verzorgingsproducten, zoals parfums en scheermesjes. Maar zelfs in kinderspeelgoed zit al een verschil: voor een roze step kan je twee keer zoveel betalen als voor een rode of een blauwe.

Verdienen

Het prijsverschil tussen ‘vrouwelijke producten’ en hun mannelijke tegenhanger is zeven procent, en dat terwijl vrouwen nog steeds minder verdienen dan mannen. In Nederland is het verschil in salaris toevallig ook zeven procent.

Discriminatie

De bestuurders van New York willen nu dat winkels iets gaan doen aan hun prijsdiscriminatie. ,,Discriminatie op basis van geslacht is nooit acceptabel", aldus de New Yorkse burgemeester De Blasio. ,,Vrouwen verdienen al minder, en dit maakt het alleen maar erger."

Reageer op artikel:
Het is bewezen: een vrouwenleven is écht duurder
Sluiten