Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 17 dec 2015 / 08:46 uur

Heet! Dames promoten vrouwenvoetbal in hotpants

Het is de nachtmerrie van feministen wereldwijd, en een guilty pleasure voor mannen: vrouwelijke sporters in weinig verhullende pakjes. De nieuw opgezette Lingerie Football League UK zal dan ook wel de nodige aandacht trekken.

En dat is precies de bedoeling van Gemma Hughes, de initiatiefnemer van de nieuwe voetbalcompetitie. Het vrouwenvoetbal is namelijk niet bepaald populair bij geldschieters. Ter vergelijking: de best betaalde vrouwelijke voetballer verdient een kleine 90.000 euro per jaar. Een hotpants en een klein topje moet voor eens en altijd een eind maken aan die ongelijkheid.

Controversieel

,,We weten dat het aanstootgevend en controversieel is, maar die media-aandacht gaat wel voor meer kaartverkoop leiden”, verzekert Gemma aan The Mirror. ,,Al het geld gaat terug naar het vrouwenvoetbal en naar de speelsters.”Gemma heeft wel een hartig woordje voor iedereen die denkt dat de hotpants en crop tops seksistisch zijn. ,,Kijk maar naar tennis. De vrouwen kleden zich als vrouwen, en ze hebben hetzelfde salaris als de mannelijke spelers.”

Sep Blatter

Gemma is niet de eerste die een lingerie-team heeft opgezet; ook in Amerika, Canada en Australië worden er al dergelijke competities georganiseerd, maar nu dus ook aan ‘onze’ kant van de plas. Het initiatief heeft bovendien de zegen van Sep Blatter: hij kwam eerder al met het idee om vrouwen in strakkere kleding te laten spelen, om zo meer geld in het laatje te brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heet! Dames promoten vrouwenvoetbal in hotpants
Sluiten