Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 1 dec 2015 / 21:30 uur

Goede daad barman bezorgt dakloze een baan

Met kerst voor de deur vinden sommige mensen het in hun hart om een vreemde te helpen. Zo hielp de manager van een café in Engeland een dakloze een baan door hem in een nieuw pak te steken.

Op een dag kwam er in de bar in Huddersfield een dakloze man binnen, die manager Louie Cooper smeekte hem aan te nemen. Louie had zelf geen mensen nodig, maar had wel met de man te doen. ,,Ik vertelde hem dat het moeilijk was een baan te vinden met de vieze kleren die hij droeg”, vertelt Louie aan The Mirror.

Kleding

De dakloze Omar vertelde Louie dat hij na een faillissement alles was kwijtgeraakt. En dus besloot Louie de man, die Omar heet, te helpen. Hij nam hem mee naar een tweedehands kledingzaak, waar hij nieuwe kleding voor de zwerver kocht. ,,Ik vertelde hem dat hij mocht kiezen wat hij wilde", vertelt Louie. ,,Zo kocht hij bijvoorbeeld een mooi pak".

Aangenomen

En dat bleek een goeie zet. De volgende dag kwam Omar Louie vertellen dat hij een baan had gevonden bij een afhaalrestaurant, en dat hij was uitgenodigd voor een tweede sollicitatie bij een ander bedrijf. Omar heeft Louie wel duizend keer bedankt, maar volgens de nuchtere barman is dat niet nodig.

Beste uitgave

,,Ik was verbaasd, maar ik ben blij dat ik heb kunnen helpen", aldus Louie. ,,Ik heb maar 50 pond uitgegeven, maar het is de beste uitgave die ik ooit heb gedaan."

https://www.facebook.com/10205638349854297

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goede daad barman bezorgt dakloze een baan
Sluiten