Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 14 dec 2015 / 17:00 uur

Geen extra vergoeding na 2,5 jaar onterecht cel

Tweeëneenhalf jaar zat hij vast zonder dat hij uiteindelijk veroordeeld werd voor moord waarvan hij verdacht werd, maar toch krijgt de 41-jarige Nijmegenaar geen extra schadevergoeding.

Standaardvergoeding

Een jaar geleden werd hij vrijgesproken voor de moord op de 24-jarige Nicky Man, maar toch krijgt hij niet meer dan de standaardvergoeding. Onterecht, zo vindt de man, die naar eigen zeggen veel schade heeft geleden in de tijd dat hij vast heeft gezeten. Daarom wilde hij twee ton ontvangen, zo meldt Omroep Gelderland.

Het gerechtshof weigert hierin mee te gaan, omdat in de auto van de man wel twee wapens zijn gevonden, waaronder het moordwapen. De zaak is volgens het hof dan ook niet ‘geëindigd zonder oplegging van straf of maatregel’. Er waren wel aanwijzingen dat hij betrokken was bij de moord, maar het kon niet bewezen worden, waardoor hij werd vrijgesproken.

Erbij gelapt

Zelf meent de Nijmegenaar dat hij erbij gelapt is. Zo zou hij de desbetreffende auto cadeau hebben gekregen van iemand van de hennepkwekerij, waar Man in 2012 vermoord is.

Reageer op artikel:
Geen extra vergoeding na 2,5 jaar onterecht cel
Sluiten