Metro
Metro Good vibes 9 dec 2015 / 19:31 uur

Gast is lelijkste man van het land, runner-up woest

In Zimbabwe is voor het vierde jaar op rij een wedstrijd gehouden voor de lelijkste man. De twijfelachtige eer ging naar de 42-jarige Mison Sere, die vooral opviel vanwege zijn incomplete gebit en bijzondere gezichtsuitdrukkingen. De runner-up, William Masvinu, is diep teleurgesteld dat hij voor het eerst sinds 2012 niet met de titel naar huis gaat. Hij en vele andere deelnemers zijn het niet eens met de beslissing van de jury, zo weet The Guardian.

‘Te knap’

Masvinu had de titel van lelijkste man de afgelopen drie jaar op zijn naam gezet, maar werd dit keer verslagen door Sere. Onterecht, vindt hij zelf. Volgens Masvinu en zijn fans is Sere “te knap” om de wedstrijd te winnen. Zijn lelijkheid zou namelijk enkel en alleen tot uiting komen in het feit dat hij geen tanden heeft.

“Ik ben een natuurlijke lelijkerd, hij niet. Hij is alleen lelijk als hij zijn mond opendoet”, foeterde Masvinu nadat bekend was geworden dat hij de wedstrijd niet had gewonnen. “Moeten we onze tanden verliezen om te winnen? Dit is valsspelen”, zou een andere deelnemer, Patrick Mupereki, hebben geschreeuwd.

Na het bekendmaken van de winnaar volgde heel wat duw- en trekwerk. De juryleden kregen nogal wat beledigingen naar hun hoofd.

TV

Sere deert het allemaal niet; hij is blij met de 500 dollar die hij binnenhaalde. “Ze moeten gewoon accepteren dat ik lelijker ben dan de rest”, zegt hij over de andere deelnemers, die hij omschrijft als ‘slechte verliezers’. “Ik wil graag een tv-contract verdienen. Ik ga al langs scholen om mijn lelijkheid te laten zien, dus dit is een kans voor mij om op televisie te komen.”

Het geklaag van Masvinu en andere deelnemers is overigens niet helemaal onterecht. Organisatoren van de wedstrijd kondigden eerder namelijk aan dat handicaps niet meetellen en dat moet worden gekeken of de deelnemers van nature lelijk zijn.

Aan de wedstrijd deden dit jaar 36 mensen mee; bij de eerste editie in 2012 waren dat er nog maar vijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gast is lelijkste man van het land, runner-up woest
Sluiten