Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 7 dec 2015 / 16:30 uur

Fotografe rekent in portretreeks af met clichés

Hoe echte mannen huilen / hoe echte vrouwen lachen. Het is de titel van de fotoreeks van fotografe Maud Kernhout. In de reeks rekent Maud af met alle clichés die er omtrent mannen en vrouwen bestaan. Namelijk dat mannen niet mogen huilen en dat vrouwen niet heel hard kunnen lachen. Onzin, zo bewijzen de foto’s van Maud.

Schaterlachend

In de serie zijn 20 vrouwen en 20 mannen te zien, zo schrijft RTL Nieuws. De vrouwen staan allemaal schaterlachend om de foto. terwijl de mannen letterlijk op de gevoelige plaat zijn gezet waarbij de tranen over hun wangen biggelen. „Wat ik mensen wil laten zien zijn de gedachten en gevoelens van al deze jongens en meisjes die tegenover mij hebben gezeten", zo zegt Maud op haar website. „Want ze zijn echt en ze zijn mooi. En ze hebben allemaal iets te vertellen.”

"What Real Men Cry Like" & "What Real Women Laugh Like". Big thanks to all my brave and beautiful participants! Take a…

Gepostet von Maud Fernhout Photography am Sonntag, 29. November 2015

Ontevreden

Voor het project nodige Maud iedereen apart uit bij haar thuis. Aan RTL vertelt ze dat er per persoon toch al snel twee uur in het maken van een goede foto gaat zitten. „Veel vrouwen gaven eerst aan ontevreden te zijn over het resultaat. Maar dan wel alleen over de foto’s van zichzelf. De foto’s van andere vrouwen vonden ze juist heel mooi.”

De bijzondere foto’s zijn te bekijken op de website van Maud. In de toekomst zullen de kiekjes wellicht gebundeld worden in een boek met citaten, maar zover is het voorlopig nog niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fotografe rekent in portretreeks af met clichés
Sluiten