Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 14 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Familie laat kerstverlichting regelen door internet

Een familie in Alaska laat niet alleen de buurt genieten van hun rijk verlichte huis, ze laten de hele wereld meegenieten. Of en welke lichtjes in en rondom het huis aangaan, ligt namelijk geheel in handen van het internet.

Hoogtepunt

Ken en Rebecca-Ellen Woods, eigenaren van het huis, hebben voor de zesde kerst op rij hun lichtslingers en -kransen gelinkt aan de website christmasinfairbanks.com. Dit jaar kent het echter grote veranderingen. Vorig jaar hadden ze namelijk slechts vier sets van lichten, nu zijn daar maar liefst zeven sets bijgekomen. Daarnaast verwachten Ken en Rebecca dat de website meer bezoekers zal hebben dan ooit. Het record staat op 6,5 miljoen unieke bezoekers in 2013, maar ze lopen nu al hoog in de miljoenen.

Plezier

Ken werkt in de informatietechnologie voor de staat en heeft de hele installatie zelf gebouwd. Niet met het doel om er geld aan te verdienen of publiciteit te winnen. “Ons zoontje van 1 geniet er enorm van als de lichtjes aan en uit gaan”, vertelt hij. “Donaties willen we daarom ook niet en de LED-verlichting kost weinig geld. Het is puur voor de fun. Daarnaast hebben we er zelf gelukkig geen last van, de lichtjes zijn binnen niet te zien. ”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Familie laat kerstverlichting regelen door internet
Sluiten