Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 13 dec 2015 / 16:51 uur

Familie heeft 95e jaar op rij dezelfde kerstboom

Voor sommige gezinnen is het heel lastig om de kerstboom na zo’n fijne decembermaand weer weg te gooien. Voor hen is er goed nieuws: je kan hem ook een jaartje of 95 bewaren. Zo blijkt bij de familie Ashton.

De kerstboom van de familie werd gekocht bij Woolworths in 1920 en hij staat nog steeds ieder jaar. De boom is al twee generaties doorgegeven. Nu staat hij bij oma Kaye Ashton (61) thuis, zij vertelt aan Mirror: ,,Ik ben zo trots deze boom te hebben, het is een stukje geschiedenis. De boom is al bijna honderd jaar hetzelfde, terwijl alles om hem heen veranderd is.”

Het bijzondere stukje groen heeft de afgelopen 95 jaar overleefd, zélfs de bommen van Hitler. ,,Ik weet zeker dat de boom mij ook zal overleven", vertelt Kaye. ,,Ik moet goed voor de boom zorgen, zodat ik hem door kan geven aan de volgende generatie van onze familie."

Ouderdom

Na al die jaren is de boom natuurlijk wel iets slechter geworden, hij is niet meer zo groot en ook niet meer zo vol. Daarom heeft Kaye ook nog een andere ‘normale’ kerstboom in haar woonkamer staan.

Kaye kreeg de boom van haar oma, die ondertussen al lang niet meer in leven is. ,,Ik denk dat oma heel erg geraakt zou zijn als ze wist dat de boom er nog was en nog steeds wordt gebruikt. We zullen zeker een feestje geven als de boom honderd wordt."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Familie heeft 95e jaar op rij dezelfde kerstboom
Sluiten