Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 7 dec 2015 / 20:55 uur

Everzwijn vindt nieuw thuis bij kudde koeien

De natuur kan soms heel verrassend uitpakken. Zo verwacht je het niet, maar een Duits Everzwijn heeft een nieuwe familie gevonden. En niet zomaar een familie, maar een voltallige kudde koeien.

Het zwijntje, dat door de lokale boer Banana is gedoopt, is volledig opgenomen en geaccepteerd door de koeien. Al een aantal weken woont het beest nu heel vreedzaam tussen de grote kudde. De boer, Dirk Reese vertelt aan DPA dat het beest het prima naar zin heeft in zijn nieuwe onderkomen. Hoewel onverwachts heeft de kudde het zwijn geaccepteerd. „Het is fascinerend maar hij is volledig geïntegreerd.”

Volgens Reese is Banana inmiddels een ware celebrity in het gebied vlakbij Hamburg. Normaal gesproken wordt er ook in dit gebied veel gejaagd op zwijnen, maar daar is Reese in dit geval helemaal niet bang voor. „Banana is inmiddels zo bekend. Dit zwijn heeft een hele speciale status hier.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Everzwijn vindt nieuw thuis bij kudde koeien
Sluiten