Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Good vibes 11 dec 2015 / 11:23 uur

‘Drugsbaas El Chapo verklaart IS de oorlog’

UPDATE: Jup, ook wij zijn erin getrapt. Het is gewoon een hoax. IS is voorlopig nog even veilig voor de drugskoeriers van El Chapo.

IS heeft zich niet alleen de woede van de wereldleiders op de hals gehaald, ook de Mexicaanse drugsbaas Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán is woedend op de islamitische groepering. De drugsverkoop viert hoogtij in het Midden-Oosten, maar IS wil nog wel eens een levering vernietigen.

En daar is de drugsbaas uiteraard niet zo blij mee. El Chapo, die recentelijk voor de tweede keer uit een zwaarbeveiligde gevangenis ontsnapte, stuurde daarom een niet zo malse email naar IS-leider Abu Bakr al Baghdadi. "Jullie zijn geen soldaten", schrijft hij. "Jullie zijn niks meer dan een stel lage watjes."

Hoerenzoon

De email is gelekt door een Mexicaanse blogger die banden heeft met de drie grootste drugskartels in zijn thuisland. Cartelblog.com geeft een deel van het bericht vrij: “Jullie God kan jullie niet redden van de terreur die mijn mannen jullie zullen aandoen als jullie mijn operaties blijven verstoren”, vervolgt El Chapo.

"Mijn mannen zullen jullie kapot maken. Het is niet aan jullie om te bepalen hoe de wereld eruit moet zien. Ik heb medelijden met de volgende hoerenzoon die probeert de zaken van de Sinaloa Cartel probeert te verstoren. Ik zorg dat hun hart en tong eruit gerukt worden."

Nachtleven

De Sinaloa Cartel, The Revolutionary Armed Forces of Colombia (FARC) en Los Zetas zijn de drie belangrijkste drugskartels van Mexico. Ze voorzien mensen over de hele wereld van onder andere cocaïne en hebben hun verkoopgebied recentelijk uitgebreid naar het Midden Oosten. Daar profiteren ze van het steeds groter wordende nachtleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Drugsbaas El Chapo verklaart IS de oorlog’
Sluiten