Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 6 dec 2015 / 10:55 uur

Broer en zus zijn nu zus en broer

Al sinds haar kinderen klein waren, zag de Amerikaanse Beth McGarrity dat er iets bijzonders met ze was. Terwijl haar dochter Aly het liefst voetbalde met de jongens, speelde zoontje Russie verkleedspelletjes met zijn vriendinnetjes. Iets meer dan tien jaar later zijn de broer en zus zus en broer geworden, nadat ze beiden een geslachtsverandering hebben ondergaan.

Depressief

Vooral Beth’s zoon Russie had aanvankelijk moeite met zijn gevoel ‘anders’ te zijn. Hij ging zich steeds vrouwelijker kleden en werd bijna geschorst van school omdat hij het damestoilet binnenliep. Het maakte hem erg depressief, vertelt Beth aan The Sun. ,,Ik wil liever gehaat worden om wie ik ben, dan geliefd om wie ik niet ben”, zou hij zijn moeder hebben toevertrouwd.

Tomboy

Over Aly maakte Beth zich minder zorgen. Zij leek gewoon een typische tomboy en Russie dacht dat ze misschien lesbisch was, maar toch was zij de eerste die ‘uit de kast’ kwam als transgender. ,,Ik heb altijd al een jongetje willen zijn”, vertelt ze. ,,Altijd als ik ging slapen, hoopte ik dat ik als jongetje wakker zou worden.”

https://twitter.com/i/status/673197893788893184

Traject

Na de middelbare school ging Aly het traject in om geslachtsverandering te ondergaan. Nog geen maand later stond Russie huilend voor zijn ouders: ook hij was transgender. Uiteindelijk gingen de broer en zus samen het traject in.

https://www.facebook.com/RaidenQuinnxo/posts/1051248848225020

Trots

Russie en Aly heten inmiddels Rai en Gaven, en moeder Beth is blij dat haar kinderen nu gelukkig zijn. ,,Mensen vragen me wel eens of ik iets ben verloren. Maar juist nu heb ik een zoon en een dochter zoals ze horen te zijn. Ook vader Russ is trots. ,,Ik zei altijd al dat ik een zoon en een dochter wilde. Nu heb ik één van beiden, alleen dan net in een andere volgorde!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Broer en zus zijn nu zus en broer
Sluiten