J. Geerdink
J. Geerdink Good vibes 12 dec 2015 / 15:04 uur

Bezweerder haalt giftige slang door neus

"Hoi schat, hoe was jouw werkdag vandaag?" "Oh, niks bijzonders. Ik heb maar weer eens een giftige slang door mijn neus laten kruipen en hem daarna uit mijn mond laten komen."

Het zou zomaar een gesprek tijdens de avondmaal tussen de 30-jarige Iqbal Jogi, zijn partner en hun acht kinderen kunnen zijn. Jogi is namelijk een slangenbezweerder die regelmatig optreedt op (kinder)feestjes en daar zijn onsmakelijke trucje laat zien.

Bijna dood

Wie denkt dat het allemaal ongevaarlijk is wat de inwoner van een dorpje in de buurt van het Pakistaanse Karachi doet, moeten we teleurstellen. Jogi heeft het al eens bijna met zijn leven moeten bekopen toen hij door een slang gebeten werd. "Binnen luttele ogenblikken verloor ik het bewustzijn en vocht vervolgens drie dagen lang voor mijn leven", vertelt de slangenbezweerder.

Dus niet alleen gevaarlijk, maar waarschijnlijk ook bijzonder onplezierig voor de slang. Toch ziet Jogi geen reden om te stoppen. Volgens hem is het de enige manier waarop hij zijn gezin kan onderhouden. "Iedere keer voor ik mijn act opvoer zeg ik een schietgebedje op dat ik niet word gebeten en kom te overlijden."

https://www.youtube.com/watch?v=v2JnT1phXO0

Reageer op artikel:
Bezweerder haalt giftige slang door neus
Sluiten