Metro
Metro Good vibes 9 dec 2015 / 19:31 uur

Antiek Panini-album brengt 2.500 euro op

Spaarde jij of je vader vroeger ook als een malle stickers voor de befaamde Panini-albums? Dan loont het misschien de moeite om op zolder nog eens te zoeken naar een oud exemplaar. Bij online veilinghuis Catawiki ging er gisteren namelijk voor maar liefst 2.500 euro eentje onder de hamer.

Het gaat om het internationale album van het WK 1970 in Mexico, het allereerste album dat Panini ooit op de markt bracht. De uiteindelijke opbrengst van het album was zo hoog omdat het zeldzame album ook nog eens helemaal compleet is; alle 288 stickers zijn in het album aanwezig.

Compleet

Volgens veilingmeester Wouter Waaijers, sport memorabilia expert bij Catawiki is het heel bijzonder dat het album compleet is. ”Dit specifieke album zien we heel af toe op onze veiling langskomen, maar dit is voor het eerst dat ik het album ook helemaal compleet zie.” Er werd volgens het veilinghuis meegeboden door verzamelaars uit heel Europa.

Populair

Waaijers geeft aan dat de Panini albums tegenwoordig niet alleen maar meer door verzamelaars worden gekocht. Ook investeerders weten inmiddels dat er handel zit in de albums. "In Amerika leveren sportplaatjes al langer veel geld op, maar die trend is nu dus ook in Europa bezig”, zo constateert de veilingmeester. ”Het is duidelijk te zien dat de waarde van oude Panini albums elke 2 jaar tijdens een EK & WK weer verder oploopt. Dat geldt niet alleen voor de hele oude albums, maar ook voor de WK en EK albums uit recentere jaren."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Antiek Panini-album brengt 2.500 euro op
Sluiten