Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 20 dec 2015 / 18:49 uur

‘Aliens zijn gemiddeld net zo zwaar als een ijsbeer’

We weten niet of ze bestaan, maar volgens een onderzoeker van de Universiteit van Barcelona zijn aliens waarschijnlijk gemiddeld net zo zwaar als een normale ijsbeer, dus rond de 300 kilo.

Het gaat om de onderzoeker Fergus Simpson, die uit gaat van kansberekening. Hij plaatste het gemiddelde gewicht van alle intelligente rassen op aarde in een tabel en berekende daarmee het meest waarschijnlijke gewicht van een alien. Hoe hij dat precies deed kun je hier lezen.

Het gemiddelde gewicht van een alien zou dus zo’n 300 kilo zijn, maar er zouden zelfs aliens kunnen zijn die minder dan een kilo wegen. Die kans is echter maar 0,1 procent. De kans dat er aliens bestaan die zwaarder zijn dan 100.000 kilo is aanzienlijk groter: 9 procent. Oppassen dus!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Aliens zijn gemiddeld net zo zwaar als een ijsbeer’
Sluiten