Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 2 dec 2015 / 15:36 uur

5 x tips om goedkope kerstcadeaus te scoren

Sinterklaas, kerst en oud & nieuw, het hoeft allemaal niet duur te zijn. Maar nu de feestdagen voor de deur staan, krijgt menig Nederlander het toch benauwd. Dit zijn vijf slimme tips om de feestdagen door te komen zónder dat je een vermogen kwijt bent aan cadeaus.

1 Vintage

Snuffel rond op markten en in kringloopwinkels. Vintage is hartstikke hip tegenwoordig en er zit vaak veel leuks tussen. Let wel op dat je gekochte spullen van tevoren goed schoonmaakt. Niemand vindt het leuk om met kerst een cadeau te krijgen dat eerst moet worden afgestoft.

2 Veel voor weinig

Ben je op zoek naar kleine sinterklaas- en kerstcadeaus? Sla dan je slag bij winkels als – je kent ze ongetwijfeld – Action en Big Bazaar. Veel spullen voor weinig geld. En ja, wat je daar koopt, gaat vast en zeker minder lang mee dan spullen die je koopt bij een dure cadeauwinkel. Maar je mag een gegeven paar niet in de bek kijken, toch?

3 Creatief

Ben je echt helemaal blut? Wees creatief! Dan hebben we het niet over een fotolijstje beplakken met schelpen of een kussensloop bedrukken met een zoete foto van je zusje. Nee, geef ‘jezelf’ cadeau. Maak je oma blij met een bonnenboekje, waarbij elke bon goed is voor iets als een keer grasmaaien of een boswandeling met de hond. Een drukbezette vriendin zal dolblij zijn met bonnen die ingezet kunnen worden voor een avondje op de kinderen passen of helpen bij het uitmesten van de schuur. Ook origineel: maak iemand blij met een dinerbon. Geen vijfgangendiner in een luxe restaurant, maar gewoon een uitgebreid etentje thuis, waarbij jij de kok bent.

4 Opruimen

Mest de zolder of schuur uit. Je hebt vast weleens een cadeau gekregen waarmee je niks hebt gedaan, denk aan een berg kaarsen van je moeder of een dure fles wijn van een collega. Vind je ergens in huis iets wat je nog nooit hebt gebruikt en wat er nog piekfijn uitziet? Pak het in, doe er een mooie strik omheen en klaar ben je. Netjes is het niet, maar nood breekt wetten.

5 Sparen

Aan deze tip heb je dit jaar niks meer, maar het zorgt er wel voor dat je vanaf volgend jaar niet meer met de help-ik-ben-blut-maar-ik-moet-wel-cadeaus-kopen-stress zit. Doe in 2016 elke week twee euro in een (spaar)potje. Een kleine moeite en dan zit je volgend jaar rond deze tijd niet met je handen in het haar.

En vergeet niet: kerst draait niet om om cadeaus, maar om gezelligheid. Het klinkt misschien zoetsappig, maar het belangrijkste is dat je met de mensen bent van wie je houdt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
5 x tips om goedkope kerstcadeaus te scoren
Sluiten