Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 10 dec 2015 / 13:11 uur

3D-geprinte robothand ‘mooiste kerstcadeau ooit’

,,Het mooiste kerstcadeau ooit”, zo noemt de 6-jarige Lucas Abraham zijn nieuwe robotarm. Het jochie kreeg een nieuwe kunstarm van een universiteit in het Amerikaanse Louisville, gemaakt met behulp van een 3D-printer.

Door een aangeboren afwijking heeft Lucas een misvormde hand, de hij bijna niet kan gebruiken. Een speciale robotarm was altijd al een droom van het jochie, en dus besloot zijn oma de universiteit in een brief om hulp te vragen.

Uitproberen

En die hulp kreeg hij! Technici ontwikkelden drie kunsthanden voor hem, gemaakt met een 3D-printer. Eén van leer, een van kabels en een van plastic. Lucas mocht alle handen uitproberen, en hij was door de dolle heen.

Cool

,,Ik vind ze enorm cool, echt geweldig”, aldus een uitgelaten Lucas. Hij oefende meteen met het gooien van een bal en nam de robothanden mee naar school, waar hij zijn klasgenootjes voor het eerst de hand kun schudden.

Klein prijsje

De robotvingers sluiten zich tot een vuist wanneer Lucas zijn pols naar beneden buigt. Het maken van een robothand met een 3D-printen kost omgerekend 30 euro. Een klein prijsje voor een onschatbaar cadeau!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3D-geprinte robothand ‘mooiste kerstcadeau ooit’
Sluiten