Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 26 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Vrouw met topbaan neemt ontslag en gaat wereld over

In 2012 besloot de Amerikaanse Kristin Addis ontslag te nemen. Ze had een goede baan als zakenbankier in Zuid-Californië en haar salaris was ook aardig op niveau. Toch nam ze ontslag. Het voelde gewoon niet goed. Ze ging op reis.
Ondanks het goede salaris was Addis helemaal niet tevreden met haar leven. „Ik vond het zwaar dat onze betaalde vrije tijd bestond uit 14 dagen”, vertelt de reizigster aan Business Insider. Met zo weinig vrije tijd is er niet veel ruimte om je verdiende geld uit te geven aan dingen die je leuk vindt. En dat was het probleem.

„Wat is geld waard als je niet de kans hebt om het uit te geven aan dingen waar je blijf van wordt?’’, dacht Addis destijds. Een jaar na haar rigoureuze besluit verkocht ze haar hele hebben en houwen en boekte ze een ticket naar Bangkok. Een enkeltje.

Op dit moment is Krirstin 29 en heeft ze al ontzettend veel van de wereld gezien. Ze schreef over haar reis op weblog Be My Travel Muse en bracht zelfs een boek uit.

Ze voelt zich nu rijker dan in de tijd dat ze werkte als bankier. „Ik voel me nu rijker omdat ik de mogelijkheid heb om nieuwe plekken te ontdekken en mensen te ontmoeten. Ik geniet daarvan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw met topbaan neemt ontslag en gaat wereld over
Sluiten