Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 10 nov 2015 / 16:20 uur

Vrouw loopt op hakken over 840 meter hoog koord

Alsof op 840 meter hoogte over een koord lopen nog niet spannend genoeg is, deed de 26-jarige Faith Dickey het op hakken. Dit jaar is er in Brazilië voor het eerst het ‘Highgirls Brazil Festival’ georganiseerd. Een evenement waar vrouwelijke koordloopsters van over de hele wereld samenkomen om hun ervaringen te delen en uiteraard over een koord te lopen.

De 26-jarige Faith Dickey uit Austin (Texas) liep met stalen zenuwen over het touw op haar knalroze pumps. De waaghals zat slechts aan één touwtje vast toen ze over dit prachtige gebied liep. Ze vertelde achteraf dat ze zich had voorbereid als normaal ,,op blote voeten.” ,,Ik deed dit om de druk op het touw te testen en gewoon even relaxt kon wandelen, voordat ik het mezelf moeilijk maakte met de hakken,” vertelt ze aan Metro UK.

Adembenemend uitzicht

Het was voor Dickley ook de eerste keer dat ze in Rio liep en ze vond vooral het uitzicht prachtig. "Het is echt spectaculair om boven de hele stad te lopen, boven het strand en toch zo centraal te zijn, terwijl je op een berg staat. Het is adembenemend."

https://twitter.com/i/status/664107527836069888

Verkeerde maat

De hakken maakten het niet alleen lastig, omdat de grip gewoon stukken minder is, maar Dickley had ook nog eens de verkeerde maat. "Deze loop was veel moeilijker dan mijn vorige keren, de lijn was namelijk langer en mijn hakken waren te klein." Ze is dus nog op zoek naar de perfecte hak om haar volgende uitdaging mee aan te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw loopt op hakken over 840 meter hoog koord
Sluiten