Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 21 nov 2015 / 18:35 uur

Vrouw koopt speelgoedwinkel op voor dakloze kinderen

Carol Suchman liep op een dag zoals vele anderen rond in haar woonwijk in New York. Totdat plotseling haar oog viel op een speelgoedwinkel die failliet was gegaan. Carol besloot naar binnen te gaan. Niet om nog snel wat speelgoed mee te nemen, maar om de hele winkel in één keer op te kopen.

Dakloze kinderen

De vrouw koopt ieder jaar met de feestdagen wat speelgoed voor de dakloze kinderen in de stad, zo schrijft ABC News. Dit jaar besloot ze alleen nog iets groter uit te pakken. „Toen ik de winkel zag realiseerde ik me opeens dat ik het dit jaar ook eens heel anders kon doen. Ik ging in gesprek met de eigenaren en toen ik weer naar buiten liep had ik de winkel gekocht.”

Duizenden stuks speelgoed

Uiteindelijk weer duizenden soorten speelgoed ingepakt en weggegeven aan het New York’s Department of Homeless. Daar zijn ze erg blij met de gulle daad van Carol, zo vertelt woordvoerder Antonio Rodriquez. „Ik heb veel cadeautjes voorbij zien komen deze jaren. Dat iemand echter een hele winkekl opgekocht voor ons, dat is nog nooit gebeurd. We zijn erg dankbaar met wat we hebben gekregen. Nu kunnen we veel kinderen rond de feestdagen ook een beetje blij maken.”

Carol hoopt met haar actie nog veel anderen te inspireren een donatie te doen voor de dakloze kinderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw koopt speelgoedwinkel op voor dakloze kinderen
Sluiten