Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 17 nov 2015 / 16:22 uur

Vader heeft prachtig gesprek over Parijs met zoontje

Hoe leg je je kind uit wat er het afgelopen weekend allemaal is gebeurd in Parijs? Deze vader probeert het en het filmpje van die poging gaat de hele wereld over. Het zoontje maakt zich onder andere zorgen of ze nu zullen moeten verhuizen omdat het gevaarlijk is in de stad. Nee, zegt de vader, ‘Frankrijk is ons thuis.’

In verschillende media verschenen adviezen voor ouders om de heftige gebeurtenis van afgelopen weekend aan de kinderen uit te leggen. Zo zou je kinderen moeten stimuleren te vertellen over hun angsten en ze vertellen dat zij elke vraag mogen stellen. Daarnaast zou het helpen om de kinderen tekeningen te laten maken, die geven meer uiting aan gevoel.

Deze vader volgt het eerste advies op en praat met zijn zoontje over de aanslagen. Een verslaggever van Le Petit Journal is daarbij en vraagt de jongen of hij begrijpt wat er is gebeurd in de stad.

https://www.youtube.com/watch?v=jb_5QlLQQH8

Het hele voorval heeft duidelijk indruk gemaakt op het jongetje, maar hij snapt wel wat er is gebeurd: "De slechte mannen zijn niet echt aardig," vertelt hij aan de verslaggever. "Ze hebben pistolen en ze kunnen op ons schieten, want ze zijn heel, heel erg gemeen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vader heeft prachtig gesprek over Parijs met zoontje
Sluiten