Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 19 nov 2015 / 19:13 uur

Stel sterft na 56 jaar huwelijk uur na elkaar

De voormalige NFL-speler Doug Flutie kwam op woensdag met een tragisch bericht. De voormalige American footballer liet weten zijn beide ouders verloren te zijn. Wat het verhaal voor hem extra dramatisch maakt, is dat zijn ouders een uur na elkaar het leven lieten.

Hartaanval

„Ze zeggen dat je kunt sterven aan een gebroken hart. Vandaag geloof ik dat”, zo schrijft Doug op zijn Facebookpagina bij een foto van zijn ouders. Zijn ouders stierven na een huwelijk van 56 jaar. Zijn vader kreeg onverwachts een hartaanval en stierf in het ziekenhuis. Zijn moeder overleed een uur later op precies dezelfde wijze. „Het is met een zwaar hart dat ik dit schrijf. Ze waren geweldige ouders en grootouders en ik en mijn familie zullen ze erg missen.”

It is with a heavy heart that I am making this statement. This morning my family experienced the tragic loss of my…

Gepostet von Doug Flutie am Mittwoch, 18. November 2015

Aandoening

Sterven aan een gebroken hart, klinkt misschien erg romantisch en wordt vaak gebruikt om hartenzeer aan te duiden. Toch is een bestaande aandoening. Volgens het American Heart Association is het een serieuze ziekte waar je zelfs aan kunt overlijden terwijl je verder kerngezond bent. De aandoening wordt ook wel Tako-tsubocardiomyopathie genoemd. Door een plotselinge verzwakking van hartspieren kunnen er acute hartfalen optreden. „Het komt vaker voor dan je denkt. In het merendeel van de gevallen gebeurt dit bij vrouwen op leeftijd die te maken krijgen met een plotseling verlies”, zo vertelt hartdokter Nicole Weinberg van een ziekenhuis in Californië aan Yahoo Health.

Het eerbetoon van Doug aan zijn overleden ouders werd door veel mensen op Facebook gedeeld en geliket. Op social media stromen de condoleances voor de sporter massaal binnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Stel sterft na 56 jaar huwelijk uur na elkaar
Sluiten