Puck Roest
Puck Roest Good vibes 26 nov 2015 / 19:46 uur

Sociaal experiment laat zien hoe gierig men kan zijn

De bekende YouTuber Coby Persin besloot voor zijn nieuwe video een sociaal experiment op te zetten. Hij ging in New York de straat op met zijn lichaam bedekt met biljetten en hield een bord vast met de tekst ‘Pak wat je nodig hebt’ . De reacties van mensen op straat zijn verbluffend.

Persin was enorm verbaasd toen hij zag wie de biljetten van zijn lichaam haalden. „Mensen pakten het geld voor de meest verschrikkelijke redenen”, aldus Persin tegen The Huffington Post. „Een man gaf toe dat hij het geld niet nodig had. Een vrouw nam 19 dollar mee omdat ze de volgende dag een afspraak bij de pedicure had”, vervolgt hij.

Verbazing

Het viel Persin op dat het overgrote deel van de mensen die het geld meenam dure kleding en designertassen droegen. Na anderhalf uur zag Persin een dakloze man op straat lopen. De man vroeg hem of hij echt geld van zijn lichaam mocht pakken. „Hij nam slecht 2 dollar mee!", vertelt Persin verbaasd. „Hij zei dat hij het nodig had voor eten." De filmmaker was zo onder de indruk dat hij de man nog eens 60 dollar meegaf.

Het experiment van Persin laat zien dat er een verschil is tussen écht nodig hebben of gewoon pure gierigheid. Bekijk de video hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sociaal experiment laat zien hoe gierig men kan zijn
Sluiten