Metro
Metro Good vibes 27 nov 2015 / 19:46 uur

Miljonair blut na redden van 2000 honden

Een Chinese miljonair heeft een groot deel van zijn fortuin opgemaakt voor de bouw van een dierenasiel. Daarmee heeft hij tweeduizend honden van de slacht gered.

De 29-jarige Wang Yan runde een staalbedrijf in de Chinese stad Changchun. Zijn geliefde hond verdween drie jaar geleden. „Ik heb overal gezocht, maar het mocht niet baten”, vertelde Wang tegen Sina News. „Uiteindelijk liet iemand mij het slachthuis binnen om te kijken of ik mijn hond daar kon vinden”, gaat hij verder.

Wang vond zijn hond niet terug, maar de gruwelijke en bloederige taferelen in het slachthuis stoorden hem zo, dat hij besloot een eigen opvangcentrum voor honden te bouwen.

Schulden

Hij kocht het slachthuis en richtte een dierenasiel op in een verlaten staalfabriek. Wang heeft sindsdien grote schulden omdat hij alle honden van medische behandeling en voedsel voorziet.

„Ik accepteer geen gelddonaties”, vertelde hij verslaggevers. „Ik hoop alleen dat goedhartige mensen wat spullen doneren om te helpen.” Op een gegeven moment zaten er meer dan duizend zwerfhonden in Wangs opvang. Veel van hen zijn ondertussen geadopteerd en nu wonen er nog tweehonderd honden in het asiel.

Zwerfhonden China

Zwerfhonden zijn een groot probleem in Chinese steden. Ze worden vaak geslacht voor hun vlees en verkocht op lokale markten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Miljonair blut na redden van 2000 honden
Sluiten