Puck Roest
Puck Roest Good vibes 1 nov 2015 / 20:30 uur

Meisje leeft al zes jaar met hart buiten borst

Tijdens haar zwangerschap kreeg de moeder van Virsaviya Borun-Goncharova te horen dat haar dochtertje niet lang zou leven. Het meisje heeft namelijk een aandoening waardoor haar hart en darmen buiten haar borstkas zitten. Tegen alle verwachtingen in vierde Virsaviya onlangs haar zesde verjaardag.

Het Russische meisje wordt gezien als medisch wonder. Ze lijdt aan een aandoening genaamd het thoraco-abdominaal syndroom. De symptomen en de ernst van de aandoening variëren per persoon maar een patiënt met deze ziekte leeft vaak niet lang.

Lees ook: Baby zonder levensverwachting viert 1e verjaardag

Crowdfunding

Maar de kleine Virsaviya geeft niet zomaar op. Ze kan helaas door haar aandoening niet naar school. Maar verder is ze net als alle andere 6-jarige meisjes. Zo houdt ze van tekenen, zingen, pony’s en dolfijnen.

https://www.instagram.com/p/0lqRKmJqfh/

Een tijd geleden is het wondermeisje samen met haar moeder naar de Verenigde Staten verhuisd voor medische hulp. Haar moeder is vervolgens een inzamelingsactie gestart om de behandelingen te kunnen betalen want Virsaviya is immers voortdurend in het ziekenhuis voor behandelingen. Toch geeft ze de moed niet op. „Ik weet waarom mijn hart buiten mijn borst klopt”, vertelt ze tegen NBC News. “Omdat Jezus wil laten zien dat hij bijzondere dingen kan maken, net als ik.”

https://www.instagram.com/p/9hbmIrJqfc/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Meisje leeft al zes jaar met hart buiten borst
Sluiten