Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 25 nov 2015 / 21:34 uur

Journaliste geeft slim weerwoord na kritiek op jas

Na de aanslagen in Parijs deed Australische journaliste Lisa Millar verslag vanuit Parijs. Een kijker was het alleen niet helemaal eens met de manier waarop de vrouw zich kleedde, zo schrijft News.com.au. Via Twitter liet hij dat dan ook aan haar weten. Millar’s antwoord is er één voor in de boeken.

https://twitter.com/georgiedent/status/669477977609105409/photo/1

„@LisaMiller, denk je niet dat een bezoekje aan ‘David Jones’ om wat nieuwe kleren aan te schaffen, als je schema dat toelaat, een prioriteit is?”, luidde de tweet van Stephen Blackman. Een opmerking die veel mensen in het verkeerde keelgat schoot, waardoor de man niet erg positief in het nieuws kwam.

Miller snapte niet wat Blackman bedoelde en antwoordde dan ook kort met een ,,Huh?”.

Waarop Blackman antwoordde: „Duh… dezelfde jas… verslag na verslag. Je weet best wat ik bedoel.”

Millers antwoord was simpel, maar doeltreffend: „Gek genoeg heb ik niet echt tijd om te shoppen. Maar dit is een eyeopener voor mezelf: mijn koffers beter inpakken als ik brekend nieuws moet gaan verslaan.”

Komisch experiment

Wat blijkt? Kijkers zijn gevoelig voor outfits van vrouwelijke presentatoren. De kleren van mannen kunnen hun daarentegen niets schelen. Met een komisch experiment toonde de Australische tv-presentator Karl Stefanovic dit vorig jaar aan. Terwijl hij op beeld hetzelfde pak droeg voor een jaar lang, merkte niemand iets. Stefanovic was dan ook meteen ‘team Millar’ op Twitter.

En meerdere mensen betuigden hun steun aan de Australische presentatrice. Zo vroeg Holly Byrnes van News Corp Australia haar vrouwelijke collega’s morgen dezelfde jas te dragen uit solidariteit voor Millar. Ook kwamen er tweets voorbij als: „Mijn cameramannen droegen vijf dagen lang dezelfde onderbroek, omdat ze geen tijd hadden om in te pakken”.

https://twitter.com/tomsteinfort/status/669447839613874176

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Journaliste geeft slim weerwoord na kritiek op jas
Sluiten