Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 21 nov 2015 / 19:50 uur

Jongetje dat donatie deed krijgt mooi cadeau terug

Even was de 7-jarige Jack Swanson uit Texas wereldnieuws. Het jongetje doneerde al zijn spaargeld aan een gemolesteerde moskee in zijn buurt. Het verhaal ging heel de wereld over en Jack was een held. Nu krijgt het verhaal nog een staartje. Het bestuur van de moskee is namelijk zo onder de indruk van de daad, dat ze Jack graag voor zijn gulle gift willen belonen.

20 miljoen

Jack doneerde heel zijn spaarpot aan de moskee. Een totaalbedrag van achttien euro. Best veel geld voor een jongen van zeven natuurlijk. Vooral omdat Jack al tijden aan het sparen was voor een Ipad. Faisal Naeem, woordvoerder van het bestuur van de moskee zegt tegen Metro UK dat ze graag iets terug wilde doen voor Jack. „Achttien euro is veel geld voor een kleine jongen. Dit bedrag voelt voor ons als 20 miljoen.”

Onbaatzuchtig

Arsalan Iftikhar las het verhaal van Jack op het internet terug en was erg onder de indruk. Uit dankbaarheid kocht de man dan ook een Ipad voor de jongen in naam van de hele moslimgemeenschap. „Toen ik voor het eerst het verhaal hoorde over Jack en zijn donatie, sprongen de tranen mij in de ogen. Het is een daad van onbaatzuchtigheid, liefde en gemeenschap.”

Op foto’s die op Facebook verschenen, is te zien dat Jack erg blij is met zijn gekregen cadeau. Hij hoeft nu niet meer lang te sparen én is een voorbeeld voor vele andere kinderen en volwassenen.

GOOD SAMARITAN UPDATE: "Dear Jack…You had saved $20 in your piggybank for an Apple iPad…But then a local Islamic…

Gepostet von Arsalan Iftikhar (TheMuslimGuy.com) am Donnerstag, 19. November 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongetje dat donatie deed krijgt mooi cadeau terug
Sluiten