Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Good vibes 24 nov 2015 / 15:58 uur

Je smartphone als fietslampje

Kapotte lichten op je fiets. Losse fietslampjes vergeten. Het zijn geen excuses meer om zonder verlichting rond te fietsen. Met de Guardian Angel-app kun je van je smartphone een fietslamp maken.

Nu de ochtenden en avonden steeds donkerder worden, lanceren de Belgische jongerenorganisatie Drive Up Safety (DUS) en verzekeraar Fidea een nieuwe campagne voor meer zichtbaarheid in het verkeer. Hierbij hoort ook de herlancering van de Guardian Angel-app.

Zichtbaarheid

Er wordt vooral gemikt op jongeren die weinig aandacht hebben voor hun zichtbaarheid en altijd hun smartphone op zak hebben. „Ze kunnen hun telefoon op hun lichaam bevestigen met een smartphonehouder”, zegt Ellen Reyniers van DUS. „De app doet je smartphone vervolgens flitsen in verschillende fluoriserende kleuren en patronen die je zelf kunt kiezen. Hierdoor zijn ze extra zichtbaar in het donker.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je smartphone als fietslampje
Sluiten