Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 4 nov 2015 / 07:35 uur

Haarlok Kurt Cobain voor 9.000 euro onder de hamer

Fans van Nirvana opgelet: ben jij nog steeds sinds de dood van zanger Kurt Cobain ontroostbaar? Ben je altijd op zoek naar souvenirs om de glorietijden van de band te herleven? Website Julienslive veilt namelijk een haarlok en een trui van zanger Kurt Cobain.

9.000 euro

Het plukje haar is 25 centimeter lang en werd door de ex van Cobain, Courtney Love, aan een poppenmaker gegeven. Het was namelijk de bedoeling dat zij een pop voor de dochter van Love en Cobain zou maken. Het plukje haar dat wordt aangeboden is een restant hiervan. Liefhebbers moeten wel diep in de buidel tasten: het haar wordt verkocht voor ongeveer 9.000 euro.

Medium

Naast de haarlok wordt er ook een trui van de Nirvana-zanger verkocht. Het gaat om een sweater die Cobain droeg tijdens zijn bekende MTV Unpluggedsessies, zo’n 22 jaar geleden. Hoewel het dus een oude trui is doet de prijs anders vermoeden. De grijze wollen sweater zal namelijk voor zo’n 55.000 euro onder de hamer gaan. Het gaat om een trui in maatje medium, een kapotte knoop en een brandvlek, vermoedelijk van een sigaret.

Op 7 november gaan de verkoop online van start. Liefhebbers kunnen dan hun bod gaan plaatsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Haarlok Kurt Cobain voor 9.000 euro onder de hamer
Sluiten