Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 13 nov 2015 / 13:55 uur

Geamputeerde oorlogsveteranen geven zich bloot

Als oorlogsveteraan ben je in de Verenigde Staten een held van ongekende grootte. Dat kennen we hier in Nederland niet en dat is op zich best vreemd. Je eigen leven inzetten voor vrijheid en om je eigen land te beschermen verdient, hoe pacifistisch je ook mag zijn, respect.

Met deze gedachte in het achterhoofd begon de Amerikaanse fotograaf Michael Stokes een project op Kickstarter, te weten dat hij graag een krachtig en sexy fotoboek wilde uitgeven met geamputeerde oorlogsveteranen.

https://www.instagram.com/p/9ziH5Jua0e/

De steun voor het koffietafelboek was groter dan Stokes durfde dromen. In totaal zamelde hij via Kickstarter ongerekend bijna 400.000 euro in, meer dan genoeg om de serie foto’s waarmee hij drie jaar geleden begon te vereeuwigen in een boek. Ook heeft hij een deel van het geld, in totaal 18.000 euro, gedoneerd aan het Semper FI Fund, een organisatie die zich inzet voor gewonde militairen.

„Sommige mensen zeggen tegen me: ‘Je laat ze weer man zijn, je geeft ze hun zelfvertrouwen terug’. Maar dat is niet waar. De mannen en vrouw die ik voor de camera kreeg waren op een enkele uitzondering al krachtige, zelfverzekerde mensen. Met mijn foto’s heb ik dat beeld slechts versterkt."

Het boek heet Always Loyal en komt zondag 15 november uit. Hierbij vast een voorproefje.

https://www.instagram.com/p/8d2-aMua2k/

https://www.instagram.com/p/8jqjkKua6D/

https://www.instagram.com/p/8_jpGBua9Y/

https://www.instagram.com/p/83qW2tua95/

View this post on Instagram

Sgt. Bryan Anderson.

A post shared by Michael Stokes (@stokes_photo) on

https://www.instagram.com/p/9_v9IOOa30/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geamputeerde oorlogsveteranen geven zich bloot
Sluiten