Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Good vibes 23 nov 2015 / 18:03 uur

De satirische streetart van Caiozzama

Vroeger leerde je waarschijnlijk dat graffiti vies en misdadig is. Maar sinds de opkomst van moderne grootmeesters als Banksy weten we dat streetart bestaat en begrijpen we dat we het hier over een vorm van kunst hebben.
Een van die andere grootmeesters op dit gebied is de Chileense Caiozzama, wiens straatkunst bol staat van de satire en ironie. Met zijn muurschilderingen – waar iconen uit deze tijd, symbolen van de consumptiemaatschappij, misstanden op de wereld en soms ook gewoon veel humor in terugkomen – drukt hij de wereld op briljante manier met de neus op de feiten.

De werken van Caoizzama zijn vooral te bewonderen in de Chileense hoofdstad Santiago. Hieronder een compilatie van zijn werk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De satirische streetart van Caiozzama
Sluiten