Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 17 nov 2015 / 16:02 uur

Cursus zelfverdeding met je selfiestick

Dat het nog niet eerder is bedacht! Een cursus zelfverdediging met je selfiestick, vooral zodat toeristen zich kunnen weren tegen zakkenrollers. De stick heb je toch al bij je en kan dus prima dienst doen als wapen mocht het nodig zijn. Aardige bijkomstigheid is dat dit ‘wapen’ ook nog eens legaal is.

Stokken worden al veel langer gebruikt als wapen in de vechtkunst, maar nu hebben een paar slimme vechtkunst leraren bedacht dat een selfie stick ook voor zo’n wapenstok door kan. De mannen zijn aangesloten bij de M-PROFI vechtschool in Rusland, vlakbij Moskou. Volgens hen is elke les uitverkocht sinds ze de nieuwe techniek hebben geïntroduceerd.

Advies

De cursus bestaat uit vijf lessen en de trainers zeggen dat de basis al te leren is in zo’n vijftien minuten. Ze geven zelfs advies in welke selfiesticks het best werken. Dat zijn namelijk die met een sterk, metaal design.

Smartphone

Het is voor zakkenrollers natuurlijk vrij aantrekkelijk om de telefoon van een selfiestick af te stelen, maar toeristen kunnen ze dat nu nog wel eens heel lastig gaan maken. Ze krijgen tijdens de cursus namelijk een mengelmoes van verschillende vechttechnieken aangeleerd, waardoor ze zich veel weerbaarder maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cursus zelfverdeding met je selfiestick
Sluiten