Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 25 nov 2015 / 20:27 uur

Chihuahua Chunky zwaar mishandeld door vier tieners

Over zinloos geweld gesproken. Chihuahua Chunky onderging een vreselijke marteling door vier tieners. Zij braken de nek van de puppy, staken hem in brand en lieten hem achter op een stort nadat ze dachten dat hij dood was. Wonder boven wonder overleefde het beestje het geweld en hij maakt het intussen naar omstandigheden goed. Zo schrijft Daily Mail.

In de fik gestoken

De jongeren, waaronder een jongen van vijftien en zestien jaar oud, waren onder invloed van drugs toen ze Chunky uit een huis in het Britse Margate stalen. Urenlang is het viertal met de marteling doorgegaan. Enkel en alleen voor hun plezier. Ze hebben de viervoeter onder andere drugs gegeven, geslagen en geschopt en met een bus vol deodorant zijn gezicht en ogen in de fik gestoken. Als kers op de taart hebben ze ook nog het nekje van Chunky gebroken. Nadat de tieners er vandoor gingen, duurde het nog dagen voordat het hondje effectief geholpen kon worden.

https://twitter.com/Telegraph/status/669248486890733571/photo/1

„Dit is veruit de ergste zaak die ik ooit onder ogen kreeg”, vertelt dierenrechtenactiviste Caroline Doe. Het beestje zou volgens dierenartsen flinke medicijnen hebben gekregen en daarna nog zes dagen veel pijn hebben geleden.

‘Voor de rest van zijn leven getekend’

„Ik krijg koude rillingen als ik zoiets hoor. De daders mogen dan onder de invloed van drugs geweest zijn, wat ze gedaan hebben is barbaars. Chunky is voor de rest van zijn leven getekend. Zijn angstige en droevige blik toen ik hem voor het eerst zag, zal ik nooit vergeten”, vertelt Caroline.

De jongeren mogen inmiddels voor vijf jaar geen huisdieren houden. Daarnaast moeten ze de kosten van ruim 11.000 euro zelf betalen. Het huisdiertje is gelukkig weer terug bij zijn baasjes, die hem alle liefde van de wereld geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Chihuahua Chunky zwaar mishandeld door vier tieners
Sluiten