Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 15 nov 2015 / 17:35 uur

Buschauffeur verrast zwerver met goede daad

Het was gewoon een dag als elke andere voor buschauffeur Paul Doyle. Hij deed trouw zijn rondje op lijn 10 H in Belfast. Maar wat de dag zo anders zou maken is dat Paul door een kleine daad de harten van vele mensen wist te raken.

Warme jas

De Ierse buschauffeur had eerder die week namelijk op zijn rit een jonge dakloze man gespot, zo schrijft The Belfast Telegraph. De zwerver zat in de kou te bibberen en Paul bedacht zich dat de komende maanden nog kouder en intenser voor de zwerver moesten worden. Dus besloot hij een speciale tas te maken om de zwerver een stuk de winter door te helpen. Zo kocht hij een warme jas, eten en wat geld en bundelde de cadeautjes voor de zwerver.

Oprecht blij

Tijdens zijn dagelijkse rit spotte Paul uiteindelijk de zwerver voor wie hij het tasje had samengesteld. Hij stopte de bus en sprak volgens ooggetuigen in de bus de dakloze aan. „Ik hoopte al dat ik je zou tegenkomen", zou de chauffeur volgens Anna Marie McDaniel gezegd hebben. De vrouw beschrijft op Facebook hoe de chauffeur de tas overhandigd. „De dakloze man weigerde eerst de tas aan te nemen maar de buschauffeur stond er op. Ik heb nog nooit iemand zo oprecht blij zien lachen.”

On the bus home from university there, absolutely miserable wet and cold night. I get the same bus every Tuesday and…

Gepostet von AnnaMarie McDaniel am Dienstag, 10. November 2015

Door het bericht van de passagiers gaat de actie van Paul al snel viraal op internet. De buschauffeur wordt door vele geprezen om zijn actie. De man heeft zelf niet gereageerd op alle lof rond zijn actie. Wel laat Translink, het vervoersbedrijf waar hij werkzaam is, weten erg trots te zijn op hun medewerker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Buschauffeur verrast zwerver met goede daad
Sluiten