Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 16 nov 2015 / 17:13 uur

‘Bommen met ‘From Paris With Love’ op IS-doelen’

Op social media zijn foto’s opgedoken van raketten en bommen met daarop de tekst ‘From Paris, With Love’. Het gaat om Amerikaanse JDAM-bommen en om raketten van het Amerikaanse lucht-grondraket-systeem Hellfire.
Op deze manier zouden in dit geval Amerikaanse militairen hun solidariteit willen tonen aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslagen in Parijs, opgeëist door de Islamistische Staat. De met ‘From Paris, With Love’ bekladde bommen en raketten worden volgens Daily Mail afgevuurd op IS-doelen in Syrië en/of Irak.

Op social media wordt gemengd gereageerd op de foto’s. „Hoeveel onschuldige burgers zullen deze bommen weer veroorzaken. Dit heeft niets met ‘love’ te maken", luidt een van de reacties. „Hell yeah, tijd om de ISIS op te rollen", reageert een ander.

De huidige foto’s en de locaties zijn nog niet officieel geverifieerd. Boodschappen op bommen schrijven is wel al sinds de Tweede Wereldoorlog een traditie binnen het Amerikaanse leger.

Tweede wereldoorlog

In WO II begon het Amerikaanse leger met het schrijven van boodschappen op bommen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Bommen met ‘From Paris With Love’ op IS-doelen’
Sluiten