Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 9 nov 2015 / 12:50 uur

Beroemde Japanse verkoophond mag met pensioen

Vijf dagen in de week van 9 tot 5 voorzag hij vele klanten van hun natje en in hun droogje. Maar nu, na jaren van trouwe dienst, gaat hij toch echt met pensioen: hond Shiba-san.

De eigenaar van de kiosk vertelt op Instagram dat het kleine winkeltje is opgedoekt. Waarom dat precies is, dat laat de man niet weten. Feit is in ieder geval wel dat de hond na drie jaar van hard werken mag gaan genieten van zijn welverdiende rust.

Teleurgesteld

Het winkeltje waar Shiba-san voor werkte, werd mateloos populair toen er beelden van de hond op internet opdoken. In een filmpje op Reddit was te zien hoe de hond het raampje van de zaak open schoof en de hond achter de toonbank stond. Sindsdien was de winkel zeer populair bij toeristen, die zelfs speciaal voor de hond naar het winkeltje in Tokio trokken. Die tijden zijn nu voorbij. „We hebben de Suzuki Tabakszaak op 30 oktober gesloten. Ook Shiba-san is met pensioen gegaan”, zo schrijven de eigenaren op Instagram. „Onze excuses aan iedereen die ver gereisd heeft om langs te komen. We begrijpen dat jullie teleurgesteld zijn.”

View this post on Instagram

重要なお知らせです。 「平成27年10月30日をもって鈴木タバコ店は閉店いたします。タバコ屋柴ちゃんも店員を引退して、これからは普通の柴犬としての生活を送ります。長らくのご愛顧ありがとうございました!」との事。柴さん本当にお疲れ様。

A post shared by azumy (@doggy134) on

View this post on Instagram

お野菜がやってきました #タバコ屋柴さん

A post shared by azumy (@doggy134) on

Dieet

Het waren mooie tijden voor Shiba-san, maar het was voor de hond ook lastig om met alle aandacht om te gaan. Het beest kreeg zoveel te snoepen van al zijn aanbidders, dat hij noodgedwongen op dieet moest. Die tijden zijn nu voorbij, Shiba gaat genieten van zijn vrije tijd. Wat hij precies gaat doen, is nog niet bekend. Maar de foto’s op Instagram doen vermoeden dat hij een heel luie tijd tegemoet gaat.

View this post on Instagram

のびのびと散歩を堪能する柴さん #シバちゃん

A post shared by azumy (@doggy134) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beroemde Japanse verkoophond mag met pensioen
Sluiten