Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 23 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Belgen vallen IS aan met: kattenplaatjes

De Belgische politie vroeg zondag journalisten en burgers niks te communiceren via social media tijdens politieacties, om te voorkomen dat terreurverdachten mee zouden lezen. De Belgen helpen graag mee en reageren daarom op humoristische wijze: namelijk met kattenplaatjes.

Zondag werd tijdens een persconferentie bekend gemaakt door de Belgische president Charles Michel dat de terreurdreiging op het hoogste niveau blijft. Universiteiten en scholen blijven maandag gesloten en het openbaar vervoer rijdt grotendeels niet. Brussel is afgesloten. Onder de hashtag #BrusselsLockdown twitterden mensen over de situatie, maar niet zoals je zou verwachten.

https://twitter.com/i/status/668686771551629312

https://twitter.com/i/status/668543488397606913

Charlie Hebdo

Na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo zouden terroristen op Twitter hebben gekeken, om te zien wat de politie van plan was. Vandaar werd gevraagd om een mediastilte tijdens de invallen in Brussel. Zondagavond werden zestien personen opgepakt na een actie.

Gehoopt werd dat de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam gearresteerd zou kunnen worden, maar die werd niet aangetroffen. De politie in België bedankte achteraf voor de mediastilte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Belgen vallen IS aan met: kattenplaatjes
Sluiten