Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 18 nov 2015

Baby door crew gered aan boord van vlucht

Een vliegtuigcrew van Jetairfly heeft dinsdagavond het leven gered van een baby van drie maanden. Het vliegtuig was onderweg van Tel Aviv naar Brussel, toen de baby te maken kreeg met ademhalingsproblemen. Uiteindelijk moest de piloot nabij Rhodos een tussenlanding maken om de baby naar het ziekenhuis te vervoeren.

„De baby was gestopt met ademen”, zo vertelt Hans Vanhaelemeesch van Jetairfly aan HLN.be. „Het cabinepersoneel heeft dan kunstmatige beademing uitgevoerd en zuurstof toegediend, iets wat ze uiteraard tijdens hun opleiding leren.”

Uiteindelijk kon het personeel op de vlucht ervoor zorgen dat de baby tot de noodlanding aan de beademing kon, waarmee het personeel het leven van het kind heeft gered. De baby is na de noodlanding met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij kon toen alweer zelfstandig ademen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Baby door crew gered aan boord van vlucht
Sluiten