Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 16 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Award 9/11-heldin ingeleverd wegens Caitlyn Jenner

De man van Moira Smith, de NYPD-agente die na de aanslagen op de Twin Towers in New York (9/11) overleed, heeft de Woman Of The Year-award teruggegeven aan Glamour. Dit heeft hij gedaan omdat Caitlyn Jenner, de tot vrouw omgebouwde ex-atleet Bruce Jenner, dit jaar door het magazine tot vrouw van het jaar is uitgeroepen.
James Smith, zelf ook een NYPD-agent, heeft in een inmiddels verwijderde brief op Facebook laten weten waarom hij de award die zijn overleden vrouw in 2002 kreeg toebedeeld, terug heeft gebracht.

In de brief geeft hij aan gechoqueerd en bedroefd te zijn doordat Jenner dit jaar dezelfde prijs won als zijn echtgenote, de enige vrouwelijke politieagente die overleed tijdens de nasleep van de aanslagen. In 2002 benoemde Glamour Moira Smith als vrouw van het jaar wegens haar heroïsche inzet rondom de aanslagen.

„Ik vind het beledigend richting Moira en andere heldhaftige vrouwen die deze award ooit kregen. Was er dit jaar niemand anders in Amerika, of elders op de wereld, die deze prijs meer verdiende dan deze man?", schreef Smith onder meer in zijn brief.

„Vrouwen in het leger, vrouwelijke artsen die dodelijke ziekten als ebola bestreden, politieagentes die zich opofferden in de vuurlinie… De lijst van potentiële winnaressen is oneindig. Maar dit was alles wat jullie konden doen?”, richt Smith zich tegen Glamour.

„In mijn ogen is de verkiezing van Jenner niets meer dan een publiciteitsstunt om de dalende verkoopcijfers enigszins te redden. Na overleg met de familie heb ik na deze klap in ons gezicht besloten de award terug te geven aan Glamour“, besluit de man. Hieronder is de complete brief te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Award 9/11-heldin ingeleverd wegens Caitlyn Jenner
Sluiten