Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Good vibes 10 nov 2015 / 08:26 uur

Agent te dronken om anti-alcoholprijs te ontvangen

Michael Szeliga, een politieagent uit de Amerikaanse staat Florida, zou een award krijgen wegens zijn inzet tegen dronkenschap en alcohol in het verkeer. Hij zou het beeldje op komen halen tijdens de zogeheten conferentie Mothers Against Drunk Drivers. De agent werd echter niet binnengelaten omdat hij, jawel, te dronken was.

De sheriff van Pinellas County zou de onderscheiding krijgen omdat hij meer dan honderd mensen had betrapt op rijden onder invloed. Toen hij de zaal zou betreden, rook een collega de alcoholwalm uit zijn mond en stuurde hem terug naar zijn hotelkamer.

Na het incident, dat vorige maand plaatsvond, werd een onderzoek ingesteld. Het verslag van 274 pagina’s is nu pas naar buiten gebracht. De agent verklaarde ‘slechts’ een paar cocktails te hebben gedronken. Ofschoon Szeliga eerder al eens werd betrapt met een fles whisky in zijn auto, werd hij maar een dag geschorst, met behoud van zijn functie.

Saillant detail: de man werd afgelopen maand, na het voorval, gepromoveerd tot rechercheur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Agent te dronken om anti-alcoholprijs te ontvangen
Sluiten