Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 25 nov 2015 / 13:37 uur

14-jarige lost Rubiks kubus op in 5 seconden

Sommige mensen lukt het überhaupt niet eens, maar een Amerikaans genie deed het binnen vijf seconden: het oplossen van een Rubiks kubus. De 14-jarige Lucas Atter wist een wereldrecord te behalen door de kubus in net iets minder dan vijf seconden goed te draaien.

Het record is bevestigd door Guinness World Records. Hiermee heeft Lucas de snelste tijd ooit en een wereldrecord op zak. Het vorige record voor het oplossen van de Rubiks kubus staat op 5.25 seconden.

Het moment waarop de jongen het record verbreekt, is vastgelegd op video. In het filmpje dat op internet verscheen, is te zien hoe de jongen helemaal uit zijn dak gaat wanneer hij doorheeft dat hij de snelste tijd heeft verbroken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
14-jarige lost Rubiks kubus op in 5 seconden
Sluiten