Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 28 okt 2015 / 12:25 uur

‘Zwerver’ pakt mobielgebruikende automobilisten

De politie van het Amerikaanse Montgomery heeft op bijzondere wijze autobestuurders die teksten versturen achter het stuur gepakt. Een agent verkleedde zich als dakloze met een stuk karton in zijn hand met een tekst erop waaruit bleek dat hij helemaal geen zwerver, maar politieagent was.

Mobiel gebruik

Agent Patrick Robinson stond aan de kant van de weg in Bethesda met een groot stuk karton in zijn hand. ,,Ik ben niet dakloos. Ik ben een agent van de politie in Montgomery die op zoek is naar mensen die de wet overtreden door berichten te sturen achter het stuur”, stond er te lezen.

https://www.youtube.com/watch?v=G-PcHcNV-u0

De agent was uitgerust met een draadloze microfoon. Op die manier kon hij agenten waarschuwen die even verderop stonden te wachten. Als Robinson een mag zag die op zijn telefoon zat, lichtte hij zijn collega’s in, weet Fox 5. Verder keek Robinson ook of de bestuurder een riem droeg. Hij droeg een verborgen camera om de overtredingen vast te leggen voor het geval een van de bestraften naar de rechter stapt.

Bekeuringen

Volgens Bethesda Magazine heeft de politie al twee keer eerder soortgelijke operaties uitgevoerd. Dat leverde toen zo’n 50 bekeuringen op. Robinson liet weten dat hij meer dan dertig overtredingen constateerde in een uur tijd. In totaal werden in de twee uur durende operatie 56 bekeuringen en 22 waarschuwingen gegeven.

In de Verenigde Staten staat voor het gebruik van een mobiel apparaat tijdens het rijden een boete van 75 euro op bij een eerste overtreding. Bij volgende overtredingen stijgt de boete echter naar 125 en 145 euro. Voor een bericht sturen tijdens het rijden, staat een boete van 63 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Zwerver’ pakt mobielgebruikende automobilisten
Sluiten