Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 4 okt 2015 / 10:30 uur

Zo voelt vliegen door het oog van orkaan Joaquin

Altijd al willen weten hoe het voelt om door een krachtige orkaan te vliegen? Dan is dit je kans. Woensdag gingen ‘orkaanjagers’ de lucht in om orkaan Joaquin te pijlen, die de afgelopen dagen afstevende op de oostkust van Amerika. Beelden van de bloedstollende vlucht zijn openbaar gemaakt, meldt NBC News.

Lees ook: Noodtoestand uitgeroepen in South Carolina

Om nauwkeurige voorspellingen te kunnen doen over orkanen, vliegt een speciaal team van de Amerikaanse luchtmacht met een C-130 door de meest krachtige stormen. Op de beelden is te zien hoe een vlucht door een uiterst gevaarlijke orkaan van categorie 4 verloopt. De orkaan jagers krijgen tijdens de riskante vlucht onder andere te maken met bliksem en windsnelheden van bijna 140 km/u.
Bekijk de beelden hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo voelt vliegen door het oog van orkaan Joaquin
Sluiten