Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Good vibes 26 okt 2015 / 11:00 uur

Zaq viert 10-jarig bestaan van eigen land: Zaqistan

Zaqistan. Dat is de naam van de ‘onafhankelijke natie’ die de 30-jarige Zaq Landsberg midden in een woestijn in Utah wil starten. Een heuse landsgrens inclusief douane – een gigantische robot – heeft hij al voor elkaar gebokst, de volgende stap is officiële goedkeuring door de autoriteiten.

Welkom in Zaqopolis

Tien jaar geleden kocht Zaq voor nog geen 600 euro een stuk land. Op de 1,6 hectare grond plantte de excentriekeling een vlag en noemde het Zaqistan. Het land heeft zelfs een ‘hoofdstad’: Zaqopolis, waar een handvol mensen kamperen.

De inwoners van het ‘stadje’ wonen er natuurlijk niet illegaal. Landsberg heeft voor officieel, of beter gezegd: officieel ogende, paspoorten geregeld.

https://twitter.com/DeseretNews/status/656628515538767872/photo/1

Onmogelijke opgave

President Zaq strijdt inmiddels tien jaar voor erkenning van Zaqistan. “Maar dat gaat niet gebeuren”, aldus Zaq tegen KSL-tv. “Het is onmogelijk, maar ik ga door om het toch mogelijk te maken.”

Frappant genoeg woont Zaq zelf nog steeds in New York. Tegen Deseret News: “Ik ben er in de loop van de tijd wel steeds meer van gaan houden.”

Mocht je interesse hebben. Voor het luttele bedrag van 40 dollar mag je je inwoner van Zaqistan noemen. Mocht je de portemonnee trekken, dan mag je je net als 24 andere mensen Zaqistaan noemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zaq viert 10-jarig bestaan van eigen land: Zaqistan
Sluiten