Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 1 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Vader moet kind naar school dragen door huftergedrag

Omdat een man, uitgerekend de directeur van een goed doel, iedere dag parkeert op een invalidenplek, moet de 8-jarige Keir Wallace uit het Schotse Edinburgh dagelijks door zijn vader naar school worden gedragen. De gehandicapte jongen heeft een zeldzaam syndroom dat zorgt voor veel pijn in zijn gewrichten.

Voor de school van de jongen is een invalidenparkeerplaats, maar deze wordt gebruikt door buurtbewoner Geoff Pearson. Ironisch genoeg is de man voorzitter bij een organisatie die daklozen helpt. Hij is zelf niet gehandicapt. Volgens hem heeft de gemeente het parkeren niet goed geregeld en kan hij geen bekeuring krijgen voor het parkeren op de invalidenplek.

Lees ook: Blinde jongen slaan komt pestkop duur te staan

Door de vervelende houding van de wijsneus moet vader John Wallace, die 60 jaar oud is, zijn zoon 100 meter naar school dragen.

Door zijn ziekte mist Keir al veel lessen. „Hij mist ongeveer 50 procent van zijn school. We doen alles om hem de rest van de tijd naar school te laten gaan. Voor de school is een geschilderde gehandicaptenparkeerplaats, maar die is slechts adviserend”, aldus vader John tegenover Mirror.

Als buurtbewoner Pearson zijn auto niet voor zijn deur kwijt kan, parkeert hij de wagen op de invalideplaats. „Als de school belt omdat mijn zoon te veel pijn heeft, kan ik mijn auto niet dichtbij parkeren om hem op te halen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vader moet kind naar school dragen door huftergedrag
Sluiten