Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 9 okt 2015 / 14:40 uur

Tweeling drinkt smoothie van heetste pepers op aarde

De ‘Carolina Reaper’ is de pikantste peper ter wereld. Er zijn altijd mensen die zo’n feitje niet zomaar aannemen en dit toch even aan den lijve willen ondervinden. Twee Deense tweelingbroers zijn hier een goed voorbeeld van. Ze gooiden 130 hete pepers in de blender, maakten er een smoothie van en dronken de substantie op. Daar kregen ze al snel spijt van.

Lees ook: Jochie eet hete peper en heeft direct spijt

De Carolina Reaper die de tweeling besloot op te drinken heeft een score van 2,2 miljoen op de Schovilleschaal. Dit is een schaal die de pikantheid van pepers en chilisauzen in kaart brengt. Ter vergelijking: een cayennepeper heeft een score van 30.000.

Tranen

De Deense broers dronken allebei vijf shotglaasjes van Carolina Reapersap. Tijdens het blenden kwamen de verstikkende dampen al naar boven, dat had een waarschuwing moeten zijn. Toch zetten de heren door. Eerst lijken ze prima tegen de hete pepers te kunnen, maar na een paar seconden breekt de hel los.

Tranen, speeksel en zweet komen aan het spektakel te pas. De broers happen naar adem, zelfs een glaasje melk kan het brandende gevoel niet drukken.

Youtube

Het filmpje is al meer dan 200.000 keer bekeken. Sommige reacties op de stunt zijn alleen niet al te positief: ,,Als dokter wil ik duidelijk maken dat dit heel onveilig is. Ik snap niet wat jullie willen bereiken met zo’n belachelijke stunt."

Bekijk het filmpje hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tweeling drinkt smoothie van heetste pepers op aarde
Sluiten