Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 14 okt 2015

Trotse olifant showt baby aan redders

Dertien jaar geleden werd de olifant Wendi als kleine baby gered. Ze was net haar ouders verloren en kon als wees niet alleen leven. Door rangers van The David Sheldrick Wildlife Trust (DSWT) werd ze gered en overgebracht naar het National Park in Kenia, waar ze sindsdien in rust met een kudde leeft. Toen Wendi onlangs moeder werd van een klein olifantje had ze een hele speciale verrassing voor haar redders.

Trots

Ze zeggen wel eens dat een olifant nooit iets vergeet. Wendi bevestigt deze uitspraak wel. Enkele uren nadat ze was bevallen van een kalfje kwam Wendi de rangers van het DSWT begroeten, met haar kleintje op de slurf. Vol trots liet de kersverse moeder aan haar redders haar nieuwe kindje zien. „We denken dat ze tijdens de nacht is bevallen. Echt een kleine paar uurtjes later stond ze al voor onze neus”, zegt één van de rangers tegen the Dodo.

Playing in the dust

Gepostet von Sheldrick Wildlife Trust am Dienstag, 13. Oktober 2015

Volgens DSWT zegt het gedrag van de olifant veel over het vertrouwen dat Wendi in de rangers heeft. „Olifanten hebben een sterke band met hun verzorgers. Dit verandert zelden na de geboorte. Om zo terug te komen om haar kleintje te laten zien is een voorbeeld van deze sterke band."

Wendi's new baby, just hours old, suckles

Gepostet von Sheldrick Wildlife Trust am Dienstag, 13. Oktober 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Trotse olifant showt baby aan redders
Sluiten