Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 5 okt 2015 / 19:20 uur

Stress? Doe de vaatwasser uit huis

Als je last hebt van stress, dan doe je er goed aan je vaatwasmachine uit huis te doen. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat afwassen een stressverlagende werking heeft. Belangrijk detail: je moet wel op een ‘mindful’ manier afwassen.

De onderzoekers hebben twee groepen van 51 studenten laten afwassen. De eerste groep moest zich concentreren op de geur van de zeep, de temperatuur van het water, het aanraken van het servies en bestek en het oplossen van het schuim. De tweede groep werd van te voren niet verteld zich te concentreren op de vaat.

Lees ook: 5 huishoudartikelen van de toekomst

De onderzoekers concludeerden na verscheidene tests dat de eerste groep veel minder nerveus was dan voor de afwas. Ook hadden de mensen uit deze groep naderhand meer inspiratie en overschatten ze de duur van de vaat minder erg dan de tweede groep.

De onderzoekers, werkzaam voor de Florida State University, publiceerden hun onderzoek in het blad Mindfulness.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stress? Doe de vaatwasser uit huis
Sluiten