Metro
Metro Good vibes 28 okt 2015 / 15:58 uur

Snurkterreur in beeld en geluid

Om het snurken uit de taboesfeer te halen, is een snurkkliniek op zoek naar de grootste snurker van ons kikkerlandje.
„Snurken is een groot maatschappelijk probleem in Nederland. Zo’n 4 miljoen mensen snurken, maar toch blijkt het nog steeds een lastig gespreksonderwerp. Via de dag van de snurker hopen we mensen ervan bewust te maken dat je anno 2015 niet meer hoeft rond te lopen met dit vervelende probleem”, vertelt een woordvoerder van de Kliniek voor Snurken en Apneu.
Van alle Nederlandse snurkers is 60 procent man en 40 procent vrouw. De zoektocht naar de luidste snurker wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden. De slaapgeluiden van de winnaar van vorig jaar haalden 90 decibel. Ter vergelijking: het geluid van een stofzuiger haalt 75 decibel. De luidruchtige slaper won vorig jaar een consult en een snurkbeugel. Metro zet alvast enkele kanshebber op een rijtje:

https://www.youtube.com/watch?v=XCeY7vTY13k

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snurkterreur in beeld en geluid
Sluiten