Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 20 okt 2015

Smartphone leeg? Haal gratis verhaaltje uit de muur

We kennen het allemaal, je bent onderweg en je smartphone is leeg. Aangezien we tegenwoordig niet meer weten wat we met onszelf aanmoeten zonder telefoon, heeft de Franse stad Grenoble hier iets op gevonden. Een gratis verhaaltje, zo uit een apparaat te trekken.

En je kunt ook nog eens invoeren hoelang je de tijd hebt. Drie minuten niks te doen? Dan heb je het ‘3-minutenformaat’, een uitdraai van zo’n 60 centimeter lang en 8 centimeter breed. Twee keer zoveel de tijd? Juist. Een verhaaltje, twee keer zo lang.

Cultuur bijbrengen

De stad zal op acht plekken, die drukbezocht zijn, machines plaatsen waar de verhaaltjes uit verkregen kunnen worden. En je hoeft er niets voor te betalen. De stad wil op deze manier de bewoners wat cultuur onder ogen brengen.

Het project is een initiatief van uitgever Short Edition en burgemeester Eric Piolle, politicus van de Groenen. Oprichter van Short Edition, Christophe Sibieude zei tegen Konbini.com: „Het idee kwam tot me toen ik voor een automaat met chocoladerepen en flesjes drinken stond. Ik dacht, dat kunnen we ook met hoogstaande literatuur doen. Juist voor die onproductieve momentjes.”

Het is niet de eerste keer dat burgemeester Piolle in het nieuws komt. In 2014 haalde hij de koppen door advertenties uit de stad te verbannen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Smartphone leeg? Haal gratis verhaaltje uit de muur
Sluiten