Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 31 okt 2015 / 17:15 uur

Skydiver bungelt half uur op z’n kop aan vliegtuig

Een Peruviaanse skydiver heeft doodangsten uitgestaan toen hij na een mislukte parachutesprong maar liefst een half uur ondersteboven onder een vliegtuig heeft gehangen. Toen de waaghals uit het vliegtuig sprong, bleef hij met zijn pak vastzitten aan het vliegtuig.

Ervaring

Waar parachutesprongen weleens fout gaan door een kapotte parachute of een botsing in de lucht, was dat bij Fernando Gava niet het probleem. Met meer dan duizend sprongen mag hij zichzelf een ervaren skydiver noemen, maar toch ging het onlangs gruwelijk mis.

Gava sprong uit het vliegtuig, maar bleef met zijn pak vastzitten. Zo’n dertig minuten bungelde hij ondersteboven aan het vliegtuig, dat op dat moment op drie kilometer hoogte vloog. Vrienden keken vanaf de grond naar de mislukte sprong en filmden het incident.

De skydiver wist zichzelf uiteindelijk te bevrijden met een mes dat in zijn pak zat. Hij gebruikte zijn reserveparachute om veilig naar beneden te komen. Gava liep een kleine wond aan zijn hand op, maar bleef verder ongedeerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Skydiver bungelt half uur op z’n kop aan vliegtuig
Sluiten